Strict Standards: Declaration of Languages::getAll() should be compatible with sqlarray::getAll($order = 'id DESC', $indexateOn = false) in /storage/content/99/109699/frejafreda.se/public_html/admin/application/languages.php on line 250 Produktion | Freja Freda handtryck & mönsterdesign
 
Snygga brickor och underlägg för alla tillfällen! Svenska handtryck i unik design.

Från mönster till bricka

Idén utgår ofta från något jag ser; en leksak, en skugga eller ett vackert djur. Jag tecknar upp en bild och rapporterar sedan bilden, gärna med tegelstenrapportering eller delförskjutna rapporter för att få mönstret levande. Hantverket i att upprepa ett mönster på det sättet, gör att mönstret växer vidare och aldrig kan massproduceras. Denna typ av arbete, där hantverket och yrkeskunskapen ligger i fokus för designen, är viktig att bevara i relation till massproduktion.

När mönstret är färdigt bestämmer jag färger utifrån de tre grundfärgerna samt blandfärgerna. Därefter separerar jag färgerna på ljusbord och förbereder belysning av ramarna (silkscreen).

När ramarna är klara är mönstret färdigt för tryck. Under tryckprocessen blandar jag mycket färg och experimenterar mig fram till färgkombinationer jag tycker om. Vid flerfärgstryck blandas transparenta färger direkt i trycket, vilket innebär att tre färger ger fyra nya färger, detta är en del av utvecklingen som är väldigt spännande och många nya idéer och varianter dyker upp.

När tygerna är färdigtryckta och fixerade, skärs de ut i rätt storlekar, formpressas och blir brickor. Varje bricka blir således ett unikt designat hantverk.

 
Freja Freda handtryck & mönsterdesign
Telefon: 0736-41 78 73
Epost: info@frejafreda.se